вівторок, 27 грудня 2016 р.

Час готувати імбирне печиво!


    Залишилось кілька днів до Нового року. Ще є час для цікавого заняття.
    Випікання імбирного печива в нашій родині стало традиційним. Ця робота приносить радість і задоволення. Спробуйте!
Імбирне печиво прийшло до нас з Англії. Воно за короткий час отримало світове визнання.Вважається, що імбир був першою пряністю,завезеною до Європи з Індії.Його вартість була настільки високою, що дозволити ці ласощі собі могли тільки знатні і заможні вельможі.Присутність імбиру в будинку була показником забезпеченості і незалежності господаря.
     Історія ж самого імбирного печива почалася ще в далекому ХІ столітті, коли англійський чернець на ім'я Патрік вирішив урізноманітнити рецепт приготування пряників , додавши в нього екзотичні гострі спеції.У дерев'яній формі він замісив тісто, всипав кілька ложок імбирного порошку і зліпив з цієї суміші печиво у формі янголят, ченців і хрестів.
     Через деякий час імбирне печиво розійшлося  по всьому монастирю, його смаком насолоджувалися всі  ченці.Особливе враження печиво справило на настоятеля, який відразу попросив Патріка спекти печиво до різдвяного столу.
     З того часу і з'явилася традиція надавати печиву з імбиру різні форми та випікати його на різдвяні свята.
     У перший місяць зими імбирне печиво можна зустріти у пекарнях, кондитерських. Його подають у кав'ярнях з кавою, або з ароматним чаєм.
     З часом з'явилася традиція обмінюватися імбирним печивом.

     Якщо торкнутися теми готування імбирного тіста, можна помітити, що один і той же рецепт повторюється в багатьох джерелах. Це означає, що базовий спосіб приготування вважається класикою і не підлягає змінам, але зовсім не обов'зково строго дотримуватися традиційного рецепту.Додайте в нього частинку власного бачення смаку.Тільки не перестарайтеся.
     Як можна побачити на фото, ми використали два види тіста для імбирного печива.Одне вийшло темнішим на колір, а інше світлішим,різні вони і за смаком.
     Ось один з традиційних рецептів приготування імбирного тіста:
     1.Вершкове масло - 100г.
     2.Цукор - 100г.
     3.Мед - 100г.
     4.Мелений імбир - 1ч.л.
     5.Кориця - 1ч.л.
     6.Сода - 0,5 ч.л.
     7.Яйце - 1 шт.
     8.Борошно - 400г
    У глибокій мисці розтираємо цукор і масло до однорідної маси, додаємо до неї мед, ретельно перемішуємо. Потім додаємо яйце.
     Імбирний порошок, корицю, соду висипаємо в сухе борошно, перемішуємо. А тоді до масляно-медової суміші потрошку сиплемо борошно зі спеціями. Готове тісто має настоятись приблизно 2 год. і більше в холодному місці.
    Тепер тісто треба розкачати і за допомогою формочок вирізати з нього фігурки. У мене класичні чоловічки.
    Є невеличка хитрість. Якщо ваша сім'я полюбляє хрустке печиво, розкачайте його більш тоненьким шаром, а якщо м'яке - товстішим.
    Випікаємо в духовці (тут у кожного свій час і температура).Оздобити на свій смак глазур'ю. Для глазурі збити білок одного яйця з цукровою пудрою( 200г), додати барвник за бажанням.
 



     Такими солодощами можна пригостити  друзів, рідних, сусідів.

1 коментар: